De zaak Vaatstra bij Omroep Friesland, augustus 2001 (update Boublog 17 April 2012)

17 april, 2012 | Auteur:

Een uitzending van Omroep Friesland, uitgezonden in augustus 2001, werp op de zaak Vaatstra een licht dat achteraf beschouwd heel verhelderend is. Het gaat daarbij niet zozeer om wat gezegd wordt, maar vooral om wat NIET gezegd wordt. Het gaat om wat men laat zien, maar zeker ook om wat men NIET laat zien. In Friesland is men tweetalig, men spreekt er Fries en Hollands. In deze reportage spreken sommige mensen Fries. Luister goed naar wat ze zeggen, dan kunt u hen vast wel verstaan! Misschien kan iemand uit Friesland het Fries in deze filmpjes Nederlands ondertitelen. Anderen spreken echter Hollands en luister ook goed naar hen, want die Hollanders liegen!

In november 2003 zond de IKON een documentaire uit over Kollum die weliswaar van Internet verdwenen is, maar waar nog wel de tekst van bewaard bleef: AFSCHEID VAN KOLLUM. Deze tekst geeft een goed overzicht van de achtergrond en de gevolgen van de moord op Marianne Vaatstra. Hoewel Marianne in februari 1999 was bedreigd door minstens twee mannen uit het AZC, werd er onmiddellijk na de moord (1 mei 1999) liever niet gezocht in die richting. Men doet alsof dat dit te maken had met het explosieve vreemdelingenbeleid, maar Kollum groeide juist daardoor uit tot een nationaal symbool voor vreemdelingenangst.

Het openbare debat ging over het DNA van een eenzame dader en over de asielzoekers op camping de Poelplaets. Op dat zelfde terrein stond echter ook een caravan die van een Duitser was, een caravan waarvan iedereen wist dat daar dingen gebeurden die het daglicht niet konden verdragen! Omroep Friesland laat wel de ingang zien van het AZC Kollum en dat ziet er netjes uit. Aan de achterkant van de camping, die grenst aan het Paradyske, was het echter een komen en gaan van wie liever niet gezien wil worden! En dat laat Omroep Friesland dan weer liever niet zien.

Die caravan van Wolfgang Hebben is in juni of juli 1999 plotseling ‘s nachts tot de grond toe afgebrand. De exacte datum is me niet helemaal duidelijk, maar het is wel zeker dat deze caravan nooit op sporen is onderzocht! De auto van Wolfgang Hebben was reeds vlak na de moord op Marianne in Duitsland tot schroot verwerkt. Ook die is dus niet op sporen onderzocht. Men heeft het wel steeds over die asielzoekers, maar ik hoor niemand zeggen: op hetzelfde terrein stond een verdachte caravan! Men doet wel alsof men probeerde om het AZC te beschermen tegen de volkswoede, maar het zou ook kunnen dat men intussen de caravan beschermde van de porno-pooiers Wolfgang Hebben en wijlen zijn vriend Ludwich aka Ludger Dill.

Omroep Friesland over de zaak Vaatstra duurt een half uur.

Wie meer wil weten over de zaak Vaatstra, zou zich kunnen verdiepen in dit rapport van André Vergeer: ONDERZOEK ALI HUSSEIN HASSAN (pdf). Het telt 20 pagina’s, waarin Vergeer een rapport van het OM fileert, dat was verschenen na de drie uitzendingen van EenVandaag in maart 2010.

“Justitie heeft in het onderzoek naar de onopgeloste moord op Marianne Vaatstra een verkeerde verdachte opgepakt en daarmee de mogelijke dader laten lopen’’, stelt actualiteitenprogramma EenVandaag in maart 2010. Dat is niet de eerste keer dat bij het publiek twijfel rijst over de arrestatie van Ali Hussein Hassan. Rechercheurs van de Friese politie hebben daarom alle feiten over zijn aanhouding nog eens uitvoerig tegen het licht gehouden. Een blik in het politiedossier.

In dit rapport lijkt het OM een antwoord te willen geven op slechts één van de vele hiaten in haar onderzoeken uit 1999 en later. Al deze hiaten worden hier teruggebracht tot de meest simpele daarvan: “was het nu wel of niet een lange of een korte Ali?”.

Uit dat rapport blijkt dat het OM op een ontzettende manier heeft lopen liegen en draaien! Mijn simpele vraag luidt daarom: “Is er nu wel of niet een snuff-film gemaakt in die caravan?”

Ceterum censeo Joris D. strafrechtelijk… wordt vervolgd.

Bron : http://www.boublog.nl/17/04/2012/de-zaak-vaatstra-bij-omroep-friesland-augustus-2001/

Lees ook de reacties!

 

Dit bericht werd geplaatst in Marianne Vaatstra en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s