Water the great mystery – Nederlands ondertiteld

Water: levensmysterie onder ieders handbereik

Mooie film over wat water nou is.

x

Water is het levenselixer van onze aarde.

Water is de oorsprong van het leven. Het oppervlak van de aarde bestaat voor circa 70% uit water en de mens bestaat ook voor circa 70% uit water. Kan dit toeval zijn? En wat zou er gebeuren als ijs niet dreef..? Of wat zou er gebeuren als het H2O, de waterstof- en de zuurstofatomen zich zouden gedragen volgens de regels van het periodiek systeem van elementen? Dan zou water vloeibaar zijn tussen -70 en -90 graden Celsius en dan zou onze planeet er totaal anders uitzien..! Het temperatuurverschil tussen dag en nacht zou honderden graden zijn.

 

Kortom: water is een heel bijzondere stof. De hier genoemde ‘afwijkingen’ van water, werden o.a. door professor Martin Chaplin van ‘The South Bank University’ in London uitgebreid beschreven. Maar zo zijn er nog 65 andere bekende anomalieën van water!! (Zie HIER)

Vloeibaar water is een zachte stof, maar de oppervlaktespanning van water is hoog. Water is dus niet alleen zacht, maar tegelijkertijd ook weer keihard, het kan rotsen uithollen en bergen doorklieven. De kracht van water is enorm, zoals blijkt bij iedere overstroming of vloedgolf. Deze kracht maakt echter ook dat een zaadje kan ontkiemen en zich dan dwars door een laag asfalt kan boren. En hoewel water meestal omlaag stroomt, stroomt het in bomen juist omhoog, tegen de zwaartekracht in! Is dat geen wonder?

Water komt in meerdere vormen tegelijkertijd voor: op aarde is het een vloeistof die voortdurend verdampt, zodat er altijd wel wat water in de lucht zit, maar veel belangrijker: er een kringloop van water ontstaat…! Deze waterdampmoleculen zijn lichter dan lucht, waterdamp stijgt dus op, maar op grotere hoogte zijn de temperatuur en druk lager en watermoleculen hebben dan sterk de neiging om weer clusters te vormen, er ontstaan vervolgens wolken waaruit regen of sneeuw kan vallen. En als water bevriest, ijs wordt, dan krimpt het niet, maar dan zet het zelfs weer iets uit. Daarom is ijs lichter dan water, blijft het drijven en vormt het aldus een isolerende laag op sloten en plassen. En mede dankzij deze merkwaardige eigenschap van water bevriest de bodem niet.

Viktor Schauberger ontdekte dat waterwervelingen in de natuur, zoals in beken en rivieren, het water haar oorspronkelijk vitaliteit teruggaven.. Zijn vitalisatie-apparaten waren daarom op dit principe gebaseerd.

Victor Schauberger, waterpionier
Een van de bekendste doorvorsers van water is Victor Schauberger geweest. Deze Oostenrijker leefde van 1885 tot 1958 en was een uitnemend waarnemer van de natuur, zeer sensitief, een echt natuurmens. Hij was actief op vele gebieden: bosbouw, landbouw, energie en water. Hij heeft houtbanen ontwikkeld om gekapte bomen stromend in water door de houtbanen over de heuvels naar de dalen te vervoeren, bronzen gereedschap om het land te bewerken, waardoor de gewasopbrengst maar liefst 60% hoger was.

Ook heeft Schauberger een nieuwe kosmische energiebron ontdekt, die de Duitsers hem later probeerden te ontfutselen en was hij de uitvinder van het eerste bronwaterapparaat.

 
Links een waterkristal dat ‘de energetische boodschap’ laat zien van blootstelling van het water aan healing muziek. Rechts het volledig verwrongen waterkristal dat tevoorschijn kwam, bij het inprenten van de boodschap ‘Je maakt me ziek, ik zal je vermoorden’ aan eenzelfde watermonster..!

De film ‘WATER’..

De onderstaande film die we hier in het hoofdartikel plaatsen, toont aan dat water de meest fascinerende, maar tegelijkertijd de minst bestudeerde substantie is.

Water kan ook als essentieel middel worden gebruikt voor het behandelen van de meest serieuze ziektes..

 

Kortom.. Water een kunstwerk van de schepping..!

Water is en blijft een mysterie. Om het water te eren, dit verhaal tot slot. Het was de Nederlandse graficus Maurits Esscher, die water probeerde te ‘vatten’ in haar eigenschappen.. Want hoe ‘teken’ je water, hoe laat je dit magische goedje zien..? Hoe laat je water zien, dat doorzichtig is? Esscher kwam tot de conclusie dat we water feitelijk NIET zien, maar haar eigenschappen.. Het golf, schuimt, spiegelt, laat drijven, bevat, enz. Dáár was hij bij de essentie, om het water te vatten. En Esscher slaagde vervolgens in zijn streven. Hij toont hieronder, in een héél simpel lijkend kunstwerk, het Water..! In zijn spiegelende, doorzichtige karakteristiek, en in haar drijfvermogen (via oppervlaktespanning van water).. Kortom: Water in een prachtig plaatje gevat!

 

 

Op de originele bron is veel meer te lezen en staat hier:

wanttoknow.nl/hoofdartikelen/water-levensmysterie-onder-ieders-handbereik/

Dit bericht werd geplaatst in Documentaires, Energie en Klimaat, Gezondheid, Innovatie, Natuur, Technologie, Water en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s