Hoeveel is een biljoen?

still from video

De staatsschuld van de Verenigde Staten is meer dan 15 biljoen dollars (trillion in V.S. Engels, een miljard is a billion) en dat is meer dan 106% van de waarde van alles wat dat land in een jaar produceert aan goederen en diensten, het GDP. De staatsschuld van Japan bedraagt meer dan 14 biljoen dollars en dat is 228% van het GDP van dat land. Op de derde, vierde en vijfde plaats komen achtereenvolgens Duitsland, Italië en Frankrijk met een staatsschuld van respectievelijk 2,6 biljoen, 2,5 biljoen en 2,2 biljoen dollars. Veel minder dan de schuld van de V.S. en Japan. Ten opzichte van het GDP ‘scoren’ de drie als volgt: Duitsland 81%, Italië 119% en Frankrijk 84,6%. Duitsland heeft van de grootste economieën weliswaar een hoge staatsschuld, maar blijft het verst onder zijn GDP en Japan staat er verreweg het slechtst voor.

Getallen als een miljard, biljoen, triljoen zijn zo moeilijk voorstelbaar, dat de meeste mensen afhaken. De website demonocracy.info (onwetendheid is gelukzaligheid, de werkelijkheid is dat niet) heeft door middel van grafische voorstellingen een poging ondernomen om een beeld te geven van de omvang van gigantische hoeveelheden. Op deze webpagina van demonocracy  (klik hier) worden de schulden van elf grote economieën in beeld gebracht. De enorme omvang van de schulden van deze landen wordt hierdoor zichtbaar. Ook komt hieruit duidelijk naar voren hoezeer de Verenigde Staten belang heeft bij het ‘exporteren’ van de interne financiële problemen naar andere delen van de wereld, waaronder Europa. De staatsschuld van de V.S. groeit hard. Het land heeft zijn eigen begroting niet onder controle en int veel te weinig belastingen om voldoende inkomsten tegenover de massieve uitgaven te kunnen stellen. Door oninbare hypotheken te verpakken en vervolgens door te verkopen aan gretige banken, verzekeraars en pensioenfondsen in andere landen exporteerden V.S. financiële instellingen dit interne probleem. We weten, dat het de trigger was van de financiële crisis in 2008.

De derivatenhandel is niet verminderd na 2008 of in betere banen geleid. Integendeel het woekert als nooit tevoren vanuit het financiële wereldcentrum Wallstreet. De risico’s die uit deze diabolische handel voortvloeien kunnen uiteindelijk terugslaan als een boemerang op hen die deze financiële producten uitvinden, handel ermee drijven en hun gewin maken. En deze risico’s zijn enorm, want de relatie van de bedragen die in deze handel omgaan tot de werkelijke waarde is volkomen zoek. Het zal daarom geen verwondering wekken als de uitvoering van de Dodd-Frank wet, bedoeld om het financiële stelsel te reguleren, zeer in het nadeel van niet V.S. banken en andere landen, met name in Europa en de EU als geheel, zal blijken te zijn. De Dodd-Frank wet telt 848 pagina’s en wordt zelfs door specialisten als onleesbaar beschouwd. Verscholen achter deze door de Amerikaanse overheid in samenspraak met Goldman Sachs geproduceerde papierberg kan Wallstreet gewoon blijven doen waarmee men bezig was. Sterker nog, men heeft nu een wapen in handen om met de wet in de hand de rest van de wereld de wil op te leggen. Want de dollar is nog steeds wereldreservemunt. De V.S. zal deze preferente positie niet opgeven en er gebruik van blijven maken zolang het in zijn macht ligt om dit te doen. Voor Europa betekent het, dat de druk op de economieën van de Europese landen groter gaat worden als gevolg van deze enorme dominantie van het financiële stelsel, waarin Wallstreet een centrale rol speelt. De Europese Centrale Bank, opgericht in 1998 en het Europees Stabiliteit Mechanisme (ESM) zijn respectievelijk worden opgezet volgens het Amerikaanse model.

Terug naar de getallen. In het rijtje komt Griekenland als kleine economie niet voor. De overheidsschuld van Griekenland ten opzichte van het GDP is 182%. Nog altijd minder dan dat van Japan. Dit leidt tot de simpele vraag: Waarom staat Griekenland wel in de schijnwerpers en Japan niet? Griekenland is economisch gezien een dwerg in vergelijking met Japan. Waarom dan al die opwinding, als een land als Japan kennelijk kan leven met 228% schuld ten opzichte van het GDP? Dit duidt er toch op dat Wallstreet zijn pijlen heeft gericht op de Eurolanden, in het bijzonder -op dit moment- op Griekenland?

Tot slot een contrast. De schuld van alle landen bij elkaar opgeteld is ongeveer 65 biljoen dollar. Het vermogen van de Rothschilds wordt geschat op 500 biljoen dollar, zoals blijkt uit het onderstaande Youtube filmpje. Waar hebben we het eigenlijk over?

 

 

 

Geplaatst door Ad Broere

Ad Broere

Auteur, spreker, adviseur, vernieuwer en inspirator.

Ik ben van mening dat het financiële systeem in zijn huidige vorm een groot gevaar vormt voor zowel het materiële als het geestelijke welzijn van de mens.  Praktijken, zoals nanotrading, ongelimiteerde speculatie met derivaten en grootschalig gokken op grondstoffen vergiftigen de economie en veroorzaken een steeds grotere instabiliteit, die uiteindelijk gaat leiden tot ineenstorting van het financiële systeem…

Bron:

http://www.earth-matters.nl/

Dit bericht werd geplaatst in Activisme, America, Banking, Corporatisme, Documentaires, Economie, Follow the Money, Forbidden History, Geld, Geopolitiek, Nieuwe Business Modellen, NWO, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s