Docu Tapped, de ontvoering van ons drinkwater

Is de beschikking over schoon en fris drinkwater een fundamenteel recht of mag het als een willekeurig artikel commerciëel verhandeld worden?

Stephanie Soechtig gaat in de docu Tapped op zoek naar een antwoord. Zo gaat ze, de industrie achter het inmiddels massaal verkochte flessenwater, nader bekijken. Het resultaat is verbazingwekkend.

De docu is afkomstig van dezelfde mensen die ook de docu’s Who killed the electric car? en I.O.U.S.A.: one nation under stress In Debt produceerden. Hoewel dat Tapped afkomstig is uit 2009 wordt de vraag met de dag actueler, de docu laat een blik achter de schermen van deze onzichtbare en ongecontroleerde industrie zien.

De film werd in Amerika opgenomen, voor de duidelijkheid de situatie in Europa is niet veel beter.

De handel in water, een handel die onmenselijk is. De markt van flessenwater is vandaag de dag voor het grootste gedeelte in handen van multinationals. Deze industrie heeft zoveel macht dat de wettelijke voorschriften niet voor hun gelden. Zij bepalen en reguleren de markt en scheppen met hun marketingstrategie behoeftes die niet bestaan.

Het ogenschijnlijke zuivere (bron)water wordt in miljoenen en miljoenen plastic flessen verkocht. Het plastic belandt uiteindelijk in onze oceanen en is niet alleen voor onze generatie een groeiend probleem. Onze kinderen en kleinkinderen zullen lijden onder de gevolgen van deze mondiale milieuramp.

Deze buitengewone docu laat zien op welke schaal de mens afhankelijk wordt van de industrie achter het flessenwater. Hierbij wordt een fundamenteel recht van ieder mens gedevalueerd tot een beursnotering.

De docu bezit Spaanse ondertitels, heb helaas geen andere versie kunnen vinden.

TaPPeD – The Movie from David Garcia on Vimeo.

 

Bron:

zaplog.nl/zaplog/article/docu_tapped_de_ontvoering_van_ons_drinkwater

Dit bericht werd geplaatst in Activisme, America, Corporatisme, Democratie, Documentaires, Economie, Follow the Money, Geld, Geopolitiek, Gezondheid, Natuur, Nieuwe Business Modellen, NWO, Politiek, Toekomst, Water en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s