Bashar Ja’afari: Syrië is geen Libië, geen Irak

7 maart, 2012 | Auteur:

Toen Israël tijdens de jaarwisseling van 2008-2009 Gaza plat bombardeerde, werd als reden gegeven dat de Palestijnse regering van Hamas de staat Israël bedreigde. De reden bleek echter een gasveld voor de kust van Gaza. Israël wilde voorkomen dat de Palestijnen dit gasveld zouden exploiteren! Eind 2010 werd bekend dat onder het oostelijke bekken van de Middellandse Zee een veel grotere bel aardgas ligt: het Leviathan gasveld. Het werd ontdekt door Noble Energy uit Texas en de hoeveelheid aardgas blijkt gigantisch!
Lees verder »

3 maart, 2012 | Auteur:

Nu de Baba Amr buurt in Homs door het Syrische leger is bevrijd van de gewapende opstand, blijkt dat deze rebellen als beesten tekeer zijn gegaan. Ook heeft het leger een aantal buitenlanders opgepakt, waaronder Franse speciale troepen. De opstand in Syrië wordt veroorzaakt door het buitenland, waarbij de belangen van allerlei groeperingen een rol spelen. Een simpele analyse is daarom een foute analyse! Terwijl de propaganda tegen het regime de regering van Assad onverminderd doorgaat, is Homs getroffen door een humanitaire ramp!
Lees verder »

Gepost in Syrië | 31 Reacties »
28 februari, 2012 | Auteur:

Dit weekeinde heeft er in Syrië een referendum plaatsgevonden over een nieuwe grondwet. De opkomst was ongeveer 57% en daarvan stemde 89% voor deze grondwet. In Syrië was de socialistische Ba’ath partij tot op heden de enige legale politieke partij, maar de nieuwe grondwet staat ook andere partijen toe. Over drie maanden zullen er verkiezingen worden gehouden voor een nieuw parlement. In plaats van deze democratisering toe te juichen, zet het “vrije Westen” de agressie tegen Syrië echter onverminderd voort.
Lees verder »

Gepost in Syrië | 32 Reacties »
16 februari, 2012 | Auteur:

In Syrië heerst de Ba’ath partij, die een seculiere en socialistische politiek voorstaat. Er bestaat in Syrië dan ook geen staatsgodsdienst, al blijkt de president volgens de grondwet wel een Moslim te moeten zijn. De vrijheid van godsdienst is echter gegarandeerd. De Ba’ath partij streeft naar de vereniging van alle Arabische landen in een groot Arabisch rijk. In dat rijk wonen Moslims, Christenen en Joden, religie en politiek dienen daarom gescheiden te zijn. De Ba’ath ideologie is strikt seculier, in Syrië heerst vrijheid van godsdienst. Ook streeft de Ba’ath partij naar socialisme. Dat houdt in dat men grote bedrijven en industrieën wil nationaliseren ten behoeve van de hele bevolking, inclusief de zwakkeren. Onderwijs en gezondheidszorg zijn in Syrië dan ook gratis. Ook heeft Syrië bijna 2 miljoen vluchtelingen uit Irak opgenomen en hen gelijke rechten gegeven. Of zij Soennitisch of Shi’itisch zijn, doet daarbij volstrekt niet ter zake.
Lees verder »

11 februari, 2012 | Auteur:

Terwijl Syrië op de rand van een burgeroorlog staat, neemt de propaganda tegen president Assad weer dezelfde misselijk makende vormen aan als vorig jaar in Libië tegen Gaddafi, of zelfs zoals jaren geleden tegen Saddam Hussein! In deze propaganda doen kinderen het altijd goed. Levende kinderen (kleuters nog!) worden geschminkt in de kleuren van de oppositie, maar gewonde kinderen doen het nog beter, al doen dode kinderen het het best. Dode couveuse-baby’s zijn weer eens het ultieme wapen in deze propaganda-strijd! Déja vu!!!
Lees verder »

10 februari, 2012 | Auteur:

Door de NOS worden we dagelijks voorzien van propaganda tegen het bewind van president Assad van Syrië. Vorig jaar rond deze tijd begon dezelfde propaganda tegen de Libische leider Gaddafi. We weten hoe dat afliep, er kwam een VN-resolutie, zogenaamd om de bevolking te beschermen tegen een moorddadig wrede dictator, er kwam een No Fly Zone en daarna kon de NATO ongestraft het hele land bombarderen. Lezers van BOUblog zijn op de hoogte van de ware gang van zaken, maar de internationale pressiegroep AVAAZ laat zich alwéér misbruiken, nu voor een zelfde scenario in Syrië.
Lees verder »

4 februari, 2012 | Auteur:

Bashar Ja’afari is de Syrische ambassadeur in de Verenigde Naties. De manier waarop Syrië wordt aangevallen door gewapende en gewelddadige opstandelingen lijkt sprekend op de manier waarop Libië werd verwoest. In de Verenigde Naties wordt met Syrië een zelfde spel gespeeld als vorig jaar met Libië. Het bloedvergieten in Syrië gaat gepaard met een oproep tot “humanitair” ingrijpen, maar tot op heden is het niet gelukt om de Veiligheidsraad over te halen tot een “No Fly Zone” met bijbehorende bombardementen door de NATO. Met de verwoesting van Libië nog vers in het geheugen, weigeren Rusland en China dit spel mee te spelen.
Lees verder »

Gepost in Syrië | 35 Reacties »
2 februari, 2012 | Auteur:

Lizzie Phelan (geboren Lizzie Cocker) is een Engelse journaliste die free lance werkt voor Russia Today en Press TV. Zij werd bekend door haar eerlijke verslaggeving vanuit Libië, toen dat land werd aangevallen door de CIA-Al Qaida rebellen, gebombardeerd door de NATO en veroverd door de corporaties van het “vrije Westen”. Vrijwel alle westerse media noemden dit gewelddadige ingrijpen in een souverein land een humanitaire missie, maar Lizzie Phelan zei dat Muammar Gaddafi werd gesteund door vrijwel de hele bevolking en dat hij de waarheid sprak over de buitenlandse inmenging en Al Qaida. Onlangs bevond Lizzie zich in Syrië en weer is ze van mening dat de verklaring van de president van Syrië veel dichter bij de waarheid ligt dan wat de westerse media beweren.
Lees verder »

15 januari, 2012 | Auteur:

Net als de wrede dictator Muammar Gaddafi zou president Bashar al-Assad van Syrië bezig om zijn eigen bevolking uit te roeien, zodat het de hoogste tijd wordt voor een No Fly Zone, dit in het kader van de Responsibility to Protect. Volgens Assad is dit alles echter het gevolg van een buitenlands complot! Jonathan Head van de BBC gelooft dat natuurlijk niet. Volgens de internationale pers is Assad immers een wrede dictator! Wij mogen vooral niet gaan geloven dat Assad ook maar iets zinnigs in te brengen heeft. Daarom zegt Jonathan Head:
Lees verder »

Gepost in Syrië | 20 Reacties »
13 januari, 2012 | Auteur:

In Syrië ontwikkelt zich een zelfde scenario als vorig jaar in Libië. Zogenaamde burgers worden bewapend vanuit het buitenland om zogenaamd met geweldloze protesten de huidige president Assad uit de macht te ontzetten. In de Nederlandse media staat een verhaal van bloedige oppressie van deze protesten. Ook deserteren er mensen uit het leger, om te vechten tegen die bloedige dictator. Al Jazeera en Al Arabia doen alsof het gaat om moedige vrijheidsstrijders. De bevolking demonstreert intussen vóór Assad! Anonieme Twitters smeken om een No-Fly Zone en het Vrije Westen wil daar graag bij helpen! Net als in Libië! Er is alleen een verschil: Rusland en China hebben geen trek in een tweede Libië.
Lees verder »

Bashar Ja’afari: Syrië is geen Libië, geen Irak

Bashar Ja’afari is de Syrische ambassadeur in de Verenigde Naties. De manier waarop Syrië wordt aangevallen door gewapende en gewelddadige opstandelingen lijkt sprekend op de manier waarop Libië werd verwoest. In de Verenigde Naties wordt met Syrië een zelfde spel gespeeld als vorig jaar met Libië. Het bloedvergieten in Syrië gaat gepaard met een oproep tot “humanitair” ingrijpen, maar tot op heden is het niet gelukt om de Veiligheidsraad over te halen tot een “No Fly Zone” met bijbehorende bombardementen door de NATO. Met de verwoesting van Libië nog vers in het geheugen, weigeren Rusland en China dit spel mee te spelen.

De Arabische Liga staat in dit conflict aan de kant van het “vrije Westen”, hoewel deze Arabische landen dictaturen zijn. Het gaat daarom ook niet over democratie, maar om machtspolitiek. Syrië heeft onlangs een delegatie van de Arabische Liga ontvangen. Het rapport van deze commissie is UITGELEKT (pdf), waarna Michel Chossudovsky van Global Research het kon analyseren. Uit het rapport blijkt dat de situatie in Syrië sterk afwijkt van wat de media propageren. Vreedzame protesten worden door de Syrische regering niet met geweld neergeslagen, maar gewelddadige opstandelingen bedreigen zowel de reguliere macht als de burgers!

 

 

De westerse media doen hun uiterste best om de Syrische regering af te schilderen als een wrede dictatuur, daarbij geholpen door Al Jazeera en Al Arabia. Er wordt ook druk getwitterd door CIA-huurlingen, net als vorig jaar omtrent Libië. Intussen herbergt Syrië 1,2 miljoen vluchtelingen uit Irak (pdf), dit op een eigen bevolking van 18 miljoen inwoners. Ook heeft Syrië zich altijd uitgesproken tegen de onderdrukking van de Palestijnen door Israël. In de internationale gemeenschap die wordt gedomineerd door het “vrije Westen” is dat natuurlijk Not Done!

Syrië kent een lange historie. Als deel van de Vruchtbare Halve Maan ontstond er al vroeg een beschaving. De moderne geschiedenis van Syrië gaat in het kort als volgt:

Tot de Eerste Wereldoorlog behoorde Syrië tot het Ottomaanse Rijk. Toen veroverden de geallieerden (Fransen en Engelsen) het gebied, gesteund door Arabische opstandelingen onder leiding van de Engelsman Lawrence of Arabia. Syrië was daarna even een onafhankelijk koninkrijk, maar al snel werd het een mandaatgebied van de Fransen, die Syrië bezetten en de afsplitsing van Libanon bewerkstelligden. Dit werd in 1920 besloten op de Conferentie van San Remo. Syrië omvatte naast het huidige Libanon, ook de Republiek Hatay. Dat is nu een Turkse provincie, waarop Syrië nog altijd aanspraak maakt.

In 1946 werd Syrië een onafhankelijke republiek die, gesteund door de Sovjet-Unie, toenadering zocht tot andere Arabische landen. Van 1958 tot 1961 vormde Syrië een staatkundige eenheid met Egypte als de Verenigde Arabische Republiek (VAR). In 1961 maakte een militaire coup een einde aan de VAR. In 1963 kwam de seculiere Ba’ath-partij via een nieuwe staatsgreep aan de macht. In 1967 werd Syrië in de Zesdaagse Oorlog aangevallen door Israël, dat de Golan hoogvlakte veroverde op Syrië. In 1970 riep Hafez al-Assad de militaire dictatuur uit, waarbij hij zichzelf voor het leven tot staatshoofd verklaarde. Hij behoorde tot een etnische en religieuze minderheid, de Alewieten. Dit is een Shi’itische stroming in de Islam, terwijl de meerderheid van de bevolking Soenitisch is. De politiek van Syrië is echter seculier. Havez al Assad bleef aan de macht tot zijn dood in 2000. Deelname aan de Jom Kipoeroorlog in 1973 en inmenging in de Libanese burgeroorlog (1975-1990) leverden weinig tastbaar resultaat op, maar Syrië bleef wel een machtsfactor in de regio.

Na de dood van Hafez in 2000 nam zijn zoon Bashar al-Assad de macht over. Bashar volgde op dat ogenblik een specialisatie tot oogarts in Londen. Oorspronkelijk was zijn oudere broer bestemd om vader Hafez op te volgen maar hij overleed vóór zijn vader bij een auto-ongeluk, onderweg naar het vliegveld. Bashar al-Assad bleef in grote lijnen het beleid van zijn vader voortzetten.

Op 26 januari 2011 ontstonden er protesten onder invloed van andere opstanden in de regio. De betogers vroegen om politieke hervormingen en burgerrechten, en het einde van de noodtoestand die al bestond sinds 1963. Op 29 maart nam het hele Syrische kabinet ontslag om aan de eisen van de betogers toe te geven en op 19 april werd de noodtoestand opgeheven. De gewelddadige protesten duurden echter voort en werden volgens de media met harde hand neergeslagen. Dit leverde de Syrische regering veel kritiek op van de het Westen en de Arabische Liga, maar het bewind van Assad houdt tot op heden stand.

Veel niet-westers nieuws over Syrië is voor ons onbereikbaar, omdat de taal Arabisch is, maar VN-ambassadeur Bashar Ja’afari spreekt zowel Arabisch als Engels. In twee persconferenties voor journalisten bij de Verenigde Naties maakt hij het standpunt van de Syrisch regering duidelijk. Als iemand een vraag stelt in het Arabisch, antwoordt hij in deze taal, maar grote gedeelten van die persconferenties zijn in het Engels. De eerste video, van oktober vorig jaar, begint in het Engels, gaat na 10 minuten over in het Arabisch, maar daarna gaat Ja’afari weer verder in het Engels. De aanleiding tot deze persconferentie was dat een resolutie voor de VN Veiligheidsraad werd verworpen door Rusland en China.

Syrian Ambassador Talking to UN Media duurt 20 minuten.
Geüpload door NizarAbboud op 5 okt 2011

De tweede video is van 27 januari dit jaar. De Arabische Liga had weer aangedrongen op een resolutie van de Veiligheidsraad, maar Rusland en China weigerden opnieuw. Alleen het einde van de video is in het Arabisch.

Security Council 27/1/2012 : Syrian Rep Bashar Jafari Speaks about Syria. duurt 12 minuten.
Geüpload door thesyrianfighter op 28 jan 2012

De derde video is een toespraak van Ja’afari voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in november vorig jaar. Het gaat over de zogenaamde nucleaire dreiging die ook van Syrië zou uitgaan. Net als Iran heeft Syrië geen kernwapens, maar Israël heeft ze wel degelijk. Ja’afari zegt dat luid en duidelijk, hij pleit voor een kernwapenvrij Midden Oosten, maar niemand doet er iets aan. Ja’afari spreekt Arabisch, maar dit wordt door een tolk vertaald.

Nuclear Syria (English) duurt 20 minuten.
Geüpload door NizarAbboud op 4 nov 2011

De kritieke situatie in Syrië is op dit moment van groot belang voor de wereldpolitiek. Het “vrije Westen” wil er graag een regering van stromannen plaatsen, net als in Libië. De Syrische Transitional Council staat al klaar om het bewind van Assad over te nemen. Daarna kan de strijd tegen Iran beginnen, want ook daar wil het “vrije Westen” een regering van stromannen installeren. Voor het laatste nieuws over Syrië is Global Research een goede Engelstalige site.

Er was eergisteren weer een nieuwe resolutie in de maak, maar Rusland heeft ook deze afgewezen!

Assad may stay? UN gives in to Russia

Still a No! Russia thumbs down new Syria resolution draft

Syria heeft overigens ook olie, die wordt verkocht aan Europa en met name aan Duitsland. Deze olie wordt gewonnen in een Joint Venture tussen de Syrische staat en Shell. Een andere olie Joint Venture bestaat tussen de Syrische staat en het Franse Total.

Dit bericht werd geplaatst in 1984, Activisme, America, Banking, Corporatisme, Democratie, Economie, Follow the Money, Geopolitiek, Israel, Main Stream Media, Massamanipulatie, NWO, Orwell, Politiek, Syrie, Terrorisme en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s