De obsessie van het Westen: ook Syrië in een humanitaire ramp storten (VIDEO)

Zeldzaam en actueel inkijkje in de werkelijke situatie in Syrië, VANUIT Syrië. Zoals velen al vermoeden is de situatie vergelijkbaar met Libië: buitenlands gefinancierde (VS, Israël, Saudi-Arabië, Turkije o.a.) terroristentroepen moorden en martelen, maar de nieuwsdiensten melden dat de troepen van de president de enge monsters zijn. Aantallen doden zijn gecheckt in de registers ter plekke en kloppen niet. In steden waar mega-oproer & geweld is gerapporteerd door AP/Reuters (en dus iedere blind doorkopiërende krant en portal wereldwijd) blijkt helemaal niets te zijn gebeurd. En meer van dit soort voorbeelden.

Een Belgische priester, zelf werkzaam in Syrië, komt er nu mee naar buiten, na onderzoek ter plekke door een groep van onafhankelijke internationale journalisten.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 15 februari 2012 – Sinds april 2011 heeft de internationale pers over Syrië berichten verspreid die steeds meer onrustwekkend werden: vreedzame betogingen die door het regime bloedig worden onderdrukt, onschuldige burgers die door soldaten worden beschoten en daarna nog verminkt, ziekenhuispersoneel dat wordt bedreigd, soldaten die door collega’s worden neergeschoten omdat ze weigeren op hun eigen volk te schieten. President Bashar al-Assad wordt voorgesteld als een gruwelijke dictator die zo vlug mogelijk samen met kolonel Khadaffi uit de weg moet geruimd worden.  En de christenen worden ervan beschuldigd dit onmenselijk regime uit eigenbelang nog te steunen.

Het bedrog van eenzijdige berichtgeving

Sinds de laatste maanden van 2011 ben ik in een groep in Syrië. Daar leven en komen mensen vanuit heel Syrië. Deze berichtgevingen werden er op onbegrip onthaald. Immers, dag na dag, kon men nergens enige bevestiging verkrijgen van een ‘bloedige onderdrukking van vreedzame betogingen’. Zij die de Libanese oorlog hebben meegemaakt (1975-1980 en daarna) herinnerden zich hoe zij toen, voordat zij wisten wat er gebeurde, werden meegesleurd in een burgeroorlog die vanuit het buitenland was opgezet. Zij hadden meteen dezelfde indruk, die achteraf de juiste bleek te zijn.

Meerdere verhalen die door de internationale pers al ijverig waren verspreid, worden ontmaskerd. In Banias zouden op 13 april 2011 9 soldaten zijn gedood door het leger omdat ze weigerden op het volk te schieten. Uiteindelijk bleek een terroristenbende hen gedood te hebben. En de eigenlijke leider ervan is een zekere Khaddam Abdil Halim, die van 1984 tot 2005 vice-president van Syrië was en de macht wilde grijpen. Toen dit niet lukte is hij naar Frankrijk gevlucht waar de rode loper voor hem werd uitgerold. Hij krijgt geld en wapens in overvloed om een revolutie in Syrië te realiseren. Enkele dagen na deze aanslag in Banias lanceert deze man in een grootse conferentie te Parijs zonder blikken of blozen een oproep “voor democratie in Syrië”!

De werkelijkheid tegenover de “nieuwe wereldorde”

Er zijn duistere wereldmachten in het spel die de bevolking in het Midden-Oosten en elders in kleine confessionele groepen willen verdelen om hen tegen elkaar te laten vechten en zo nieuwe machtsverhoudingen en een “nieuwe wereldorde” te kunnen vestigen. Dit was en is de “overwinning” van westerse machten in Irak, Libanon, de Balkan, Afghanistan, Pakistan, Egypte, Libië. Volgens plan had Syrië samen met Libië moeten “bevrijd” worden. Rusland en China hebben al tweemaal hun veto gesteld. Syrië wordt verder gesteund door India, Brazilië, Zuid-Afrika… Ze vertegenwoordigen allen samen zowat de helft van de wereldbevolking. De mogelijkheid die er voor het westen nog overblijft om het land te ontwrichten is steeds dodelijker aanslagen plegen. Dit is al maanden duidelijk.

Syrië heeft geen schulden en is geen slaaf van het westen, dat inmiddels zelf zijn eigen problemen niet meer kan oplossen. Het heeft eigen levensmiddelen genoeg voor zichzelf. En het heeft een eeuwenoude – weliswaar broze – traditie van vrede vol samenleven tussen de verschillende geloofsgroepen, die elkaar als broeders willen blijven beschouwen. Ook de christenen wonen hier in hun eigen land. Zij zijn en blijven pioniers van de menselijke, culturele en religieuze rijkdom van dit land. De familiale structuur van deze samenleving is veel gezonder dan in de westerse “democratie” die het familieleven vernietigt. President Bashar al-Assad heeft de ijzeren dictatuur van zijn vader steeds meer afgebouwd en versoepeld. Hij heeft het samenleven van alle geloofsgroepen in eenheid, vrede en gelijkheid steeds meer trachten te bevorderen. Functies worden niet verdeeld volgens iemands geloof maar op grond van loyaliteit aan de princiepen van deze “lekenstaat”. Onderwijs en ziekenzorg zijn gratis. Iedereen heeft (had) eten, kleren en een dak boven zijn hoofd. Er is (was) ruimschoots vrijheid van leven en er zijn (waren) nagenoeg geen armen zoals in het westen. Overigens is Syrië het enige land in de regio dat de massa vluchtelingen uit Irak heeft opgevangen en hen gelijke rechten heeft gegeven.

bronnen en lees meer op:

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/02/15/de-obsessie-van-het-westen/

http://anarchiel.com/stortplaats/toon/onafhankelijke_journalisten_leggen_leugens_bloot_in_nieuws_over_syrie

Mijn mening: Syrie ligt letterlijk in de weg. The real goal is Iran.Daarbij zou Syrie Iran steunen ten tijde van oorlog. Verder heeft Syrie (lijkt het) geen Rothschild imperium geleide Centrale Bank. Net als Libie HAD.

Dit bericht werd geplaatst in America, Banking, Democratie, Documentaires, Geopolitiek, Israel, Massamanipulatie, NWO, Orwell, Politiek, Syrie, Terrorisme en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s