300.000 biologische boeren in de VS klagen Monsanto aan

Trust Monsanto

(Nation of Change) Willy Nelson kon toen hij “Crazy” opnam jaren geleden, niet weten hoe gek het allemaal zou worden voor de biologische familie boerenbedrijven in de VS. Nelson, President van Farm Aid, riep onlangs de nationale Occupy beweging op om een “Occupy the Food System” actie op te starten.

Nelson meldt dat “Controle van ons voedselsysteem door corporaties heeft er voor gezorgd dat miljoenen familie bedrijven verloren zijn gegaan en onze bodem verwoest is.”

Zijn oproep zorgde voor een ongekende reactie. Honderden burgers, waaronder chefkoks, sloten zich aan bij de Occupy the Food System en verzamelden zich op 31 januari 2012 bij de federale rechtbank in Manhattan om biologische boeren en bedrijven te steunen tijdens hun rechtszaak tegen Monsanto. Tijdens deze rechtszaak werden vertegenwoordigers van 300.000 biologische boeren en bedrijven gehoord. De vertegenwoordigers kaarten voornamelijk aan hoe Monsanto biologische boeren en bedrijven op intimiderende wijze aanspreekt en benadert.

Monsanto blijkt verschillende biologische boeren namelijk te willen dwingen om gebruik te maken van hun genetisch gemanipuleerde zaden, maar dat zou natuurlijk helemaal niet meer biologisch zijn. Velen weigeren dus de zaden van Monsanto te gebruiken. Zij die weigeren worden geregeld getreiterd en tegengewerkt door Monsanto en hun medewerkers. Ook werd besproken hoe de Monsanto zaden en insecticide schade aanrichten aan het land en de gewassen van de biologische boeren en bedrijven.

Op 31 maart zal de betreffende rechter, Naomi Buckwald, bekend maken of deze aanklacht zal leiden tot een rechtszaak.

Bronnen:

www.nationofchange.com

www.earth-matters.nl/16/4405/voeding/300000-biologische-boeren-in-de-vs-klagen-monsanto-aan.html

Dit bericht werd geplaatst in America, Corporatisme, Follow the Money, Gentech, Natuur, Technologie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s