Rentevrije banken

Rentevrije banken

Visionair: Douwe op 4 januari 2012

Nederland is jaarlijks 119 miljard aan rentekosten kwijt over alle leningen die er uitstaan. Dit varieert van persoonlijke leningen, bedrijfsleningen en overheidsleningen.  Deze rentekosten worden opgebracht door de grote meerdereheid (80%) die hard moeten werken voor haar geld en komt ten goede van een kleine rijke minderheid die haar geld verdienen met het geld dat ze al hebben.
Een economisch systeem met rente moet daarnaast exponentieel blijven groeien  wat onmogelijk is op de langere termijn en zal daarom vroeger of later altijd imploderen. Inmiddels zien we deze implosie telkens dichterbij komen in Europa, Amerika, Japan, etc. Verschillende groepen mensen zien een oplossing voor de economische problemen door over te stappen op een rente- en inflatieloos geldsysteem. Als de overheid dan ook het recht op geldcreatie weer in handen neemt, wat momenteel bij internationale bankiers ligt, is het wellicht mogelijk de sloopkogel die momenteel door de sociale voorzieningen in Nederland gaat tegen te houden. Als de politiek de systeemfouten leert begrijpen kan er inplaats van de huidige maatregelen een veel effectiever economisch organisatiemodel worden ingevoerd dan het huidige systeem wat in de laatste fase is van een onvermijdelijke implosie.

De grote profiteurs van het huidige systeem hebben momenteel echter de touwtjes (nog?) strak in handen en daarom is het voor de gewone man soms moeilijk om nu al een verandering teweeg te brengen. In Zweden en Duitsland hebben mensen zich hierdoor echter niet laten afremmen en zijn een eigen rentevrije bank begonnen. Deze JAK bank (JAK staat voor Jord Arbete Kapital oftwel Grond Arbeid en Kapitaal) zorgt ervoor dat mensen gezamenlijk goedkoop geld van elkaar kunnen lenen en ze weten zo het huidige private bankensysteem te omzeilen. Hieronder een uitgebreide uitleg over het JAK bank systeem met Nederlandse ondertiteling deel 1. (deel 2, 3 en 4)

Dit voorbeeld laat zien dat alternatieven mogelijk zijn en dat ook de gewone man wel degelijk enige mogelijkheden heeft om nu al keuze`s te maken richting een inflatie- en rentevrij en daarmee eerlijker economisch systeem. Dit systeem zou echter nog veel beter werken als ook een overheid zou inzien hoe desastreus een rente gebaseerd geldsysteem op de lange termijn is, helemaal als het geldcreatie mechanisme  bij private banken ligt, en zou beslissen om landelijk over te stappen op een rente- en inflatievrij geldsysteem.Interessant om te weten is dat rentevrij bankieren mondiaal in voorbereiding is bij www.bankofjoy.net met een branche in Nederland onder de titel: www.deblijebank.nl Orienteer je daar dus ook eens als je interesse hebt om over te gaan naar een rente- en inflatievrij geldsysteem. En als laatste is op www.fairbanking.nl ook veel informatie te vinden over een alternatief en eerlijker banksysteem.
Bron:

http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/rentevrije-banken/

Dit bericht werd geplaatst in Banking, Economie, EU en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s