Oorlog tegen drugs onthuld als compleet bedrog

Afghanistan is op dit moment verreweg de grootste teler en exporteur van opium in de wereld. Dit omvat een marktaandeel van 92 procent van de wereldwijde opiumhandel. Maar wat voor velen een schok kan zijn is, dat het Amerikaanse leger speciaal belast is met het bewaken van de Afghaanse papavervelden, waaruit de opium voort komt, ter bescherming van deze multi miljarden dollarindustrie, die Wall Street, de CIA, MI6 verrijkt en verschillende andere groeperingen die gigantisch van deze illegale drugshandel mee profiteren.

Voor de tragische gebeurtenissen op 11 september 2001 was Afghanistan nauwelijks een wereldspeler in de teelt van papavers, die zowel voor de illegale heroïnehandel als voor de farmaceutisch zuivere morfine geteeld wordt. De Taliban was in feite bezig om de plant actief te vernietigen als onderdeel van een poging om volledig van deze schadelijk plant af te komen, zoals werd gemeld in de Pittsburgh Post-Gazette van 16 februari 2001 in een artikel onder de kop: Naties’ opiumproductie zo goed als uitgeroeid.

Maar de mainstream media probeert een ander verhaaltje aan het Amerikaanse publiek te verkopen. FOX News bijvoorbeeld, zond in 2010 een propagandabericht uit waarin beweerd werd dat het militaire personeel de Afghaanse papavervelden moet beschermen in plaats van vernietigen, om de lokale bevolking te vriend te houden en een mogelijk ‘veiligheidsrisico’ te vermijden. Verslaggever Geraldo Rivera van FOX News staat in een rapportage schaamteloos te liegen over hoe de papaverboeren financieel gesteund worden door de Taliban, in plaats van de CIA en andere buitenlandse belangen. Je kunt dit nieuwsitem hier zien:

Dus, terwijl tienduizenden Amerikanen ieder jaar beschadigde raken door, of overlijden aan een overdosis drugs, afkomstig uit de illegale opiumhandel, en het telen van onschuldige zaken als marihuana en hennep in de Verenigde Staten verboden blijven, bewaken Amerikaanse militairen actief juist die papavervelden in Afghanistan, die de wereldwijde drugshandel bevoorraden.

Lees meer op:

http://www.earth-matters.nl/126/4151/geografisch/oorlog-tegen-drugs-onthuld-als-compleet-bedrog-amerikaanse-leger-bevestigt-bewaking-en-assistentie-lucratieve-opiumhandel-in-afganistan.html

Dit bericht werd geplaatst in America, Banking, Drugs, Follow the Money, Nieuwe Business Modellen, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s