New York en Pentagon willen elke burger in de bodyscan

Door: Eva Ludemann
Gepubliceerd: donderdag 19 januari 2012 22:56
Update: donderdag 19 januari 2012 23:30

De politie van New York en het Pentagon willen door de hele stad mobiele bodyscanners in gebruik nemen.

Als het aan Ray Kelly, politiecommissaris van de New York Police Department (NYPD) ligt, kunnen zijn agenten binnenkort burgers ‘fouilleren’ zonder dat daarvoor een aanleiding is en zonder dat die het door hebben.

Kelly wil met behulp van het Pentagon overal in zijn stad mobiele bodyscanners in gebruik nemen. Het gaat om de supergevoelige Terahertz Imagining Detection Scanners, die vanaf vijf meter lichaamsenergie kunnen oppikken en individuen scannen.

De American Civil Liberties Union is zeer bezorgd. Het nieuwe wapen in Ray Kelly’s ‘War on Freedom’ is de zoveelste inbreuk op de privacy van de acht miljoen burgers van New York. Eerder liet Kelly, alias Mister Anti Terror, ruim tweeduizend camera’s plaatsen in Manhattan en zette hij controversiële programma’s op om islamitische burgers in de publieke ruimte én thuis te bespioneren.

Volgens de cijfers van de NYPD hielden agenten in de eerste drie maanden van vorig jaar meer dan 161.000 New Yorkers aan en fouilleerden ze ruim 180.000 burgers. Bijna 90 procent leidde tot niets. En: 84 procent van de ‘verdachten’ was zwart of latino.

Lees meer:

http://www.depers.nl/buitenland/624828/New-York-en-Pentagon-willen-elke-burger-in-de-bodyscan.html

Dit bericht werd geplaatst in America, NWO, Orwell, Politiek, Toekomst en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s