Iran gisteren en vandaag

Iran staat bovenaan de shortslist van de VS om dit decennia eens te gaan bombarderen. Komt dit omdat Iran de olie alweer een tijdje afrekend in Euro`s inplaats van Dollars? Of wil de VS zelf weer meer controle krijgen over de reserves van olie (3de in de wereld) en aardgas (2de in de wereld) in Iran? is het de Centrale Bank van Iran die nog in beheer is bij de eigen overheid? Of is het gewoon dat de VS hun oorlogsindustrie draaiende moeten houden omdat dat blijkbaar nog de enige industrie is die ze hebben die nog wel kan concurreren met de Chinezen? Of is het omdat Israël zo veel macht in de VS heeft dat zij zo de VS gebruiken om hun lokale politieke problemen op te lossen? Wat de reden(en) ook moge zijn het lijkt erop dat Europa in ieder geval weer fijn achter de VS gaat staan. Nee vooral niet zelf na gaan denken Europa.

Gelukkig kent de VS redelijk de weg in het Midden Oosten en ook hun geschiedenis met Iran gaat al tijden terug. Interessant genoeg is het de politieke groepering van Ron Paul in de VS die het onderstaande filmpje verspreidt op facebook over de coup van de Verenigde Staten op het democratisch gekozen regiem in Iran van 1953 als reactie op de aankondiging dat Iran de olieopbrengsten wilde nationaliseren en ze dit wilden gebruiken voor het hele volk.

Maar goed, het verleden leert dat de VS al een jaar of 70 landjes terug de steentijd in bombardeert als dat ze uitkomt en dat Europa al die decennia vrolijk ja knikt en soms zelf ook wat militairen stuurt om mee te helpen de eigen olieindustrie een beetje op peil te houden. Of het nou “communisten bestrijden” is, het “brengen van democratie”, of het “bestrijden van terrorisme”, ze vinden er ook dit keer weer een prima reden voor om het te verkopen aan het grote publiek. Is het nu de “dreiging van massavernietigingswapens” of een “nucleaire dreiging” die uitgeprobeerd wordt door de mainstream media? Iran, Irak het lijkt ook allemaal zo op elkaar.

Dus even zonder illusies, die oorlog komt er waarschijnlijk wel. Echter het leek me gepast de lezers hier in ieder geval een indruk te geven van wat er straks gebombardeerd gaat worden. Daarom deze documentaire van een uur lang over Iran met de titel: Iran, Yesterday and Today. Geniet ervan want het is zeer de vraag hoe Iran er “morgen” uit gaat zien…

Lees en huiver meer op:

http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/iran-gisteren-en-vandaag/

Dit bericht werd geplaatst in America, Democratie, Follow the Money, Iran, Main Stream Media, Nieuwe Business Modellen, NWO, Orwell, WWIII en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s