2011 in tien griezelgrafieken

Voor beleggers, ondernemers en consumenten was 2011 geen best jaar. Voor onheilsprofeten viel er wel veel te genieten. Z24’s Mathijs Bouman vat 2011 speciaal voor hen samen in een horrorshow van 10 grafieken.

Er is vanuit economisch perspectief gezien weinig goeds te melden over 2011. De eurocrisis liep afgelopen jaar echt uit de hand toen de Italiaanse staatschuld onhoudbaar bleek. Maar het probleem beperkt zich niet langer tot de PIIGS. Zelfs de hoogste kredietstatus van Frankrijk, Nederland en andere sterke eurolanden liep gevaar.

Er was nog meer slecht nieuws. Het buitenland, en daarmee de internationale financiële wereld, ontdekte onze achilleshiel: de enorme hypotheekschuld die we samen hebben opgebouwd.

2011 is ook het jaar dat de vergrijzing officieel begonnen is. Jaargang 1946, de meest talrijke generatie uit de Nederlandse geschiedenis, werd namelijk 65 jaar. Dat is heel slecht nieuws voor de overheid die er 234 duizend extra AOW’ers heeft bijgekregen.

Nog in staat om meer slecht nieuws te verstouwen? Bekijk dan de slideshow 2011 in 10 Griezelige grafieken.

Dit bericht werd geplaatst in Banking, Economie, EU, Geopolitiek, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s